01-10-2019, 06:17 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2019, 06:19 PM przez Renata Rybicka.)
(25-09-2019, 07:11 AM)Roman Klimczyk napisał(a): System rejestracji został opisany na stronce głównej w artykule : https://wyprawy.ekovitaren.pl/80-tajlandia2020-start
Niestety ale pojawiły się sygnalizowane przez uczestników uwagi co do terminów wyjazdów i czasu trwania całej imprezy. Niewiele osób może pozwolić sobie na wyjazd prawie 1.5 miesięczny, pojawiły się ograniczenia wizowe (bez ograniczeń są pobyty do 30 dni, na 60 trzeba załatwiać w ambasadzie wizę, powyżej trzeba ją przedłużać w urzędzie imigracyjnym na miejscu, z czym były by związane koszty i ograniczenia logistyczne) , a jest parę osób które chciały być z nami przez co najmniej 2 miesiące.
Wyjście na przeciw tym oczekiwaniom spowodowało że powstaje nowy plan organizacyjny - wycieczki będą składowym elementem całego wyjazdu każdego turnusu i tu jest taka propozycja, aby Rozpocząć wyjazd 6 stycznia dla całej grupy styczniowej, z czego wydzielona grupa deklarująca wycieczkę do Ankor Watt (Siem Rep) poleciała by na nią, a część główna grupy głodówkowej na wyspę Koh Phanga. Grupa z Siem Rep dołączyła by do grupy głównej po około 5-6 dniach. Jeśłi ktoś z tej grupy chciałby wybrać się na wycieczkę do Singapuru, było by to możliwe po zakończeniu turnusu styczniowego, z możliwością wyjazdu z grupą lutową która przyleciała by po miesiącu trwania turnusu styczniowego. Dla grupy lutowej zorganizowało by się ewentualnie wyjazd do Ankor Wat jako dodatek po turnusie lutowym. Taki rozkład zajęć umożliwiłby ewentualnie zorganizowanie dodatkowego turnusu marcowego, który rozpoczął by się w tym wypadku wycieczką do Ankor Wat (dla zainteresowanych oczywiście). Temat jest konsultowany na bieżąco.
Najważniejsze w tej chwili to zapisy do systemu rejestracji uczestników wyprawy i wpaty depozytów. Bez trego nie jestem w stanie określić dalszych działań, bo nie będę miał wiedzy ile osób rzeczywiście było by zainteresowanych wyjazdem. A bye z tego nie jestem w stanie uzyskać wiążących ofert na bilety, zakwaterowanie i mam ograniczone możliwości optymalizacji organizacyjnej całego projektu.
Przypominam, że rozmawiając nawet w sprawie grupowych biletów, muszę zadeklarować konkretną ilość i jest to wiążące - przeszacowanie może wiązać się z koniecznością zapłaty za nie wykorzystane bilety (tak było w "Głodówce na Filipinach 2018" - udało się rzutem na taśmę zapiąć całyy projekt w ostatniej chwili, ale grupa lutowa musiała ponieść z tego powodu koszty 2000 złotych (kilka osób wycofało się w ostatniej chwili, zmniejszając grupę).
Dlatego proszę zapisywać się zgodnie z informacjami podanymi w tym wpisie : https://wyprawy.ekovitaren.pl/80-tajlandia2020-start
i po zapisaniu na podane konto (dostępne po wciśnięciu przycisku "Zapłać" w trybie edycji konta, po zapisaniu się). Każda grupa ma osobne konta, aby usprawnić późniejsze rozliczenia.
chcę zapytać o wartość depozytu biletowego, bo w tym wątku jest 2000, a po zapisaniu się na termin wyświetla mi się 2500. Czy coś się zmieniło?